Welkom op Arbodienstamsterdam.nl

Snel wegwijs in re-integratie/IRO, outplacement, loopbaanadvies en opleidingsmogelijkheden in Amsterdam.

Algemeen

Op www.arbodienstamsterdam.nl vindt u algemene informatie over re-integratie, outplacement, loopbaanadvies en opleiding. Deze informatie is vooral gericht op re-integratie kandidaten. Daarnaast vindt u een overzicht van de verschillende re-integratie- en outplacementbureausloopbaanadviseurs en opleidinginstanties in de regio Amsterdam. Neem gerust contact op met ons of een van de re-integratie- of outplacementbureaus zodat wij u verder kunnen helpen.

Als werkgever kunt u op arbodienstamsterdam.nl ook wijzer worden. Wij verwijzen u door naar naar de werkgevers sectie.

Re-integratie

Re-integratie is het proces van terugkeren naar werk. Als u een uitkering heeft en weer aan het werk wilt, krijgt u te maken met re-integratie. Dit is ook het geval als u werkt en vanwege een handicap of ziekte uw werk niet goed kunt doen.
Als u een uitkering aanvraagt, schrijft u zich als werkzoekende in bij het UWV WERKbedrijf (voorheen CWI). Als u moeite heeft met het vinden van werk kunt u extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. De reden hiervoor is bijvoorbeeld dat u geen diploma’s heeft of weinig werkervaring.

Meer over re-integratie...IRO

Sinds 1 januari 2004 heeft iedereen met een uitkering van het UWV de mogelijkheid de terugkeer naar werk zelf te regelen. Dit is vastgelegd in de regeling Individuele Reïntegratie Overeenkomst (IRO).
Dit betekent dat u zelf mag kiezen welk reïntegratiebureau het beste bij u past. Na het kiezen van een reïntegratiebedrijf maakt u samen een plan dat gericht is op het vinden van werk dat bij uw situatie past. Het voordeel hiervan is dat u zelf de regie houdt over uw eigen reïntegratietraject. Voor u zijn daar geen kosten aan verbonden.

Meer over IRO...

Outplacement

Het voor rekening van een werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van
werknemers, die om wat voor reden dan ook, een andere passende
werkkring of toekomstbestemming moeten vinden.

Meer over outplacement...

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen die een probleem hebben met hun werk of hun carrière. Het kan gaan om een duidelijk afgebakend probleem zoals stress op het werk of problemen met collega's.

Meer over loopbaanbegeleiding...

Opleidingen

U kunt zich afvragen of het mogelijk is een opleding te volgen voor uw re-integratie. Dit kan in sommige gevallen want met een opleiding komt u makkelijker aan werk.
Bespreek met uw arbeidsdeskundige of uw re-integratiebedrijf welke opleiding u wilt volgen. Is de opleiding belangrijk voor uw re-integratie?

Meer over opleidingen...


 
goto E-Smart.nlgoto Beheren